Tips bij vermissing van je huisdier

Wanneer je huisdier vermist raakt, kan dit een zeer stressvolle tijd zijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om je geliefde huisdier snel terug te vinden.

Bel eerst je dierenarts en andere dierenartsenpraktijken in de buurt. Zorg ervoor dat je hen een beschrijving en foto’s van je huisdier geeft zodat zij je kunnen helpen als iemand een gevonden huisdier naar hun praktijk brengt.

Verspreid flyers met de beschrijving en foto’s van je huisdier, evenals de plaats en datum van vermissing. Hang deze op plekken waar veel mensen komen. Je kunt ook postbodes, hondenbezitters en krantenbezorgers vragen om mee te kijken. En vergeet niet om ook gebruik te maken van social media!

Doorzoek persoonlijk gebouwen, garages, tuinen en andere plekken in je directe omgeving. Bezoek ook het asiel en dierenambulances in je buurt en neem daar ook foto’s of flyers mee. Als je net verhuisd bent, neem dan ook contact op met de nieuwe bewoners van je oude adres.

Roep je kat als het buiten stil en rustig is. Maak je geen zorgen als je kat niet meteen reageert. Blijf roepen en rammelen met tussenpozen van stiltes, zodat je de reactie van je kat kunt horen.

Laat iets achter op de plek waar je je hond voor het laatst hebt gezien. Honden gaan vaak terug naar die plek. En vergeet niet omhoog te kijken in bomen, jouw kat kan daar veiligheid hebben gezocht.

Als je een kat mist die nooit buiten is geweest, dan kun je een lokplek maken. Zet op de plek waar hij verdween drie bakjes: water, eten en vieze plaskorrels. Zet daarnaast een doosje of krat op zijn kant, zodat de kat bescherming kan zoeken.

Ik hoop dat deze tips je zullen helpen om je geliefde huisdier snel terug te vinden.

Delen en monitoren

Amivedi controleer hier regelmatig

Facebook (zowel vermissingspagina’s als wijkgroepen en pagina’s m.b.t jouw woonplaat, lokale (dieren)groepen en dito vermissingspagina’s. (te vinden door plaatsnaam en/of wijknaam te googelen op fb)

Op je eigen tijdlijn en de maak de vermissing openbaar !
Mijndieriszoek.nl
animalalert.nl
buren-/buurt whatsappgroepen,
Nextdoor (buren-app)

RSS
WhatsApp