Zo gepiept, chip je kat

Belang van het chippen en registreren van je huisdier

Wist je dat we regelmatig huisdieren vervoeren zonder chip of met een chip die niet goed geregistreerd is? Van alle katten die we vervoeren, is slechts een kwart gechipt en correct geregistreerd. De niet gechipte of niet correct geregistreerde dieren belanden onnodig in het asiel omdat we de eigenaar niet kunnen bereiken, wat voor de dieren veel stress veroorzaakt.

En weet je wat nog meer vervelend is? Als eigenaar draai je op voor de kosten die het asiel moet maken voor het ’tijdelijke’ verblijf van je huisdier. Dit kun je voorkomen door je huisdier te chippen en/of correct te laten registreren.

Met een chip en de juiste registratie kunnen we jou en je huisdier snel weer samenbrengen. Dit is vooral belangrijk als je huisdier een ongeluk heeft gehad en je zo snel mogelijk bij de dierenarts aanwezig moet zijn. Zonder chip betekent dit minimale zorg voor je huisdier.

Ook voor binnenkatten is chippen en registreren belangrijk, want zelfs een binnenkat kan ontsnappen.

Let op: we mogen jouw hond alleen chippen en registreren met een UBN. klik hier voor meer informatie meer lezen of download de flyer klik hier

Het chippen van je huisdier op onze locatie kost €20, inclusief directe registratie. Wil je dat we je huisdier bij jou thuis, in zijn eigen omgeving, chippen? Dat kan voor €35, ook inclusief directe registratie. Zorg goed voor je huisdier en laat het chippen en registreren!

RSS
WhatsApp